4 Temmuz 2020 Cumartesi

Her Gün Özel Bir Gündür

Her Gün Özel Bir Gündür
Şifoniyerin çekmecelerinden bir tanesini açıp içinden ambalajı açılmamış bir paket çıkardı.  Kağıdı yırttığında paketin içinden ipekli bir eşarp akarcasına düştü kucağına. Onu kaldırıp kumaşı koklamak istercesine yüzüne yaklaştırdı. Gözleri doldu; ” Dokuz-on yıl önce İtalya seyahatinde almıştım. Onu hiç kullanmadı, çok özel bir gün  için sakladığını söylemişti. Düşünüyorum da, o özel gün bugündür…” Bana döndü ve: “Hayatındaki her gün özeldir, bunu unutma ve hiçbir şeyi erteleme, saklama…” dedi. En yakın dostum bugün eşini kaybetmişti.  Ben söylediklerini hiç unutmadım. Onlar hayatımı değiştirdi diyebilirim.
Bugün daha çok okuyup daha az ev işi ile uğraşıyorum. Terasa çıkıp  bahçedeki çalılıklara aldırmayarak baharın tadına varıyorum. Ailem ve arkadaşlarımla işte olduğumdan daha fazla vakit geçiriyorum. Anladım ki hayat değerlendirilmesi gereken bir birikimdir. Kristal kadehleri sadece bayramlarda değil, her gün kullanıyorum. Yeni ceketimi giyip markete gidiyorum. Canım istediğinde hoşuma gittiği için  en sevdiğim parfümü sıkıyorum. “Bir gün…” veya “Belki bir gün…” ifadelerini sözlüğümden çıkardım. Herşeyi şimdi görmek, duymak ve yapmak istiyorum. Eğer dostumun eşi yarın hayatta olmayacağını bilseydi  ne yapmak isteyeceğinden emin olamam. Düşünüyorum da, ailesini ve dostlarını aramak isterdi.
Belki de ben de telefon ederdim eski dostlarıma, dargınlıkları bitirmek için, kalplerini bir şekilde kırdıysam özür dilemek için. Belki de arkadaşımın eşi bir kez daha Boğaz’da yemeye gitmek isterdi(en sevdiği manzara). Ve işte o yapmadığım için üzüleceğim  şeyler, eğer günlerim sayılı olduğunu bilseydim; Üzülürdüm, eğer ararım deyip aramayı ertelediğim dostlarımı aramazsam… Üzülürüm, eğer yazmam gereken mektupları yazmayı erteleyip yazmazsam… Üzülürüm, eğer sevdiklerime onları sevdiğimi daha çok söyleyemezsem. Bugünden sonra hayatımdaki hiçbir şeyi kaçırmayacağım! Sevinçlerimi ve gülümsememi ertelemeyeceğim! Tekrar ediyorum; her gün Özeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder